Docenten

Gradus van Florestein was samen met Hadewey Maris mede oprichter van ‘the school of new directions’ in 1990. In eerste instantie als een afdeling vanuit ‘the school of new directions’ in Engeland. Toen deze school in Engeland ophield te bestaan ging deze afdeling onder dezelfde naam in Gieten verder.
Hij gaf van 1986 tot 2006 de training: ‘esoterische filosofie,’ zie ook zijn publicatie: ‘introductie in esoterische filosofie’. (uitgeverij Akasha) Ook gaf hij in de periode 1994 tot 2000, de driedelige cursus 'mystiek en de aard van het zijn', over de mystieke kern van de wereld godsdiensten en oosterse filosofieën. Momenteel geeft hij deze cursus opnieuw.

In 2002 verscheen zijn boek ‘ transpersoonlijke psychiatrie’, (2e druk 2008; uitgeverij Akasha). Sinds 2003 geeft hij workshops ‘opstellingen’, en van 2011 tot 2018 een opleiding 'transgenerationeel werken, werken met opstellingen', bedoeld om te leren te werken met opstellingen. Deze werd eerst alleen aan psychiaters aangeboden, later werd deze opleiding open gesteld voor andere belangstellenden. Aansluitend op het fenomeen ‘opstellingen’ publiceerde hij in 2009: ‘de depressie van uit verschuivend perspectief’ (uitgeverij Akasha). 1 juli 2022 verscheen bij uitgeverij boek-scout het handboek wat bij deze opleiding hoorde: transgenerationeel werken, handboek en achtergronden.
Vanaf 2015 geeft hij de workshop 'de weg voorbij de dood'. En van 2018 tot 2020 gaf hij samen met Rineke de workshop 'bezielend ouder worden.' 

Hij heeft voor zijn pensionering (2015) gewerkt als psychiater.

In 2021 verscheen bij uitgeverij van Warven de publicatie: rattenvangers van het onbehagen. Dit boek schreef Gradus in samenwerking met de filosofen Petra Bolhuis en Theo Meereboer, als een reflectie op de actuele historisch politieke situatie.

Rineke van Voorn heeft jarenlange ervaring binnen de gezondheidszorg op het gebied van hulpverlening, leiding geven, beleidsontwikkelingen en begeleidingsprocessen.
Rineke is geschoold in diverse reguliere, alternatieve en spirituele opleidingen. Daaronder vallen onder andere VO organisatie en management, Sociale Academie, Cochenille, The school of new directions en het Bert Hellinger Instituut.
Zij geeft samen met Gradus van Florestein de workshops 'bezielend ouder worden', en 'inwijdingsrites'.