Nieuws

Nieuws

Voor cursusinformatie raadpleeg ook 'programma' en 'cursussen'.
 

Nieuwsbrief april 2019

Op dit moment zijn er alweer verschillende activiteiten in het voorjaar. Het tweede deel van de workshop ‘bezielend ouder worden’ is afgerond, en een nieuwe groep heeft net het eerste deel achter de rug. Hieronder vindt u het lopende programma.

Daarnaast een bijzondere expositie van Jan Pijpker in de tuin van van The school of new directions. Jan kennen we als degene die altijd heerlijke soepen maakt bij de lunch. Als beeldend kunstenaar is hij bij sommige mensen minder bekend. Bij deze een uitnodiging voor een andere kennismaking op zaterdag 11 mei of zondag 12 mei van 14.00 tot 17.00 uur aan de Grensweg 1 in Gieten. U bent van harte welkom. Zie beelden Jan Pijpker.

beeld Jan 11 mei

Of we verwerven ons een plaats onder de zon, of we blijven voor altijd in de schaduw van onze eigen identiteit zitten.

Familieopstellingen

Er zijn weer een aantal data gepland voor familieopstellingen. We zorgen ervoor dat iedereen die een opstelling wil doen aan de beurt komt. Per dag is er plek voor maximaal 4 opstellingen dus 4 personen die een opstelling willen doen. Met: Clementa Veldman psychiater en Gradus van Florestein psychiater

Data: zaterdag 18 mei 2019 van 09.45 tot 17.30; zaterdag 28 september 2019 ook van 09.45 tot 17.30; 

Kosten: € 100,- inclusief lunch thee en koffie

Bezielend ouder worden, van tijd naar continuïteit

Bezielend ouder worden is een workshop voor de wat oudere mens die graag even de wereld los wil laten en zich wil bezig houden met wie ze zelf zijn, en met de manier waarop ze ook anderen kunnen bezielen.

We streven vaak naar een leven vol vreugde, gezondheid, een goede bestemming en overvloed. Maar zo zit het leven niet in elkaar en velen van ons zitten daardoor soms vast aan oude verhalen ondanks persoonlijke groei. Oude verhalen die ons niet langer dienen maar eerder blokkeren om verder te gaan of iets nieuws te creëren. Door ons werk, door familiegebeurtenissen, omstandigheden, lichamelijk ongemak of door te zorgen voor anderen zijn we er vaak niet toegekomen om ons voldoende met ons eigen ziel te verbinden.

Er is ruimte voor diepgaande hoofdstukken van uw eigen leven. Alles kan aan de orde komen, uw relaties, uw familie, werk, verdriet, verlies, succes, doel van uw leven en uw verbinding met datgene wat groter is dan ons zelf. We leren hoe we datgene kunnen loslaten wat losgelaten dient te worden om weer door te gaan en ruimte te creëren voor nieuwe dingen. Juist als we wat ouder worden.

We zullen werken met creatieve werkvormen vanuit o.a. de Inca-tradities waaronder meditaties, rituelen en ceremonie.

De workshop is verdeeld in drie blokken: 1) het oosten, onze geboorte en jeugd, het zuiden: onze volwassenheid. 2) het westen: het ouder worden, de verworven wijsheden en tenslotte 3) het noorden: onze verbinding met de stroom van het leven. Zo gaan we van de tijd naar continuïteit.

De workshop is voor dit jaar volgeboekt en we hopen volgend jaar weer met een nieuwe serie te starten. 

 

Datum 2019

deel 1: 9 en 10 april
deel 2: 29 en 30 oktober
deel 3: voorjaar 2020
Kosten: € 200,- per deel (incl. koffie/thee/lunch)

Opgave en info:

Gradus van Florestein Grensweg 1
9461 TN Gieten
06 50 66 55 11 gradusvanfl@gmail.com of


Rineke van Voorn
Steen van Ommerenstraat 11 7443 ZA Nijverdal
06 54 73 28 47 rvanvoorn@gmail.com

Munay Ki rites

Van oudsher bestaan er in de Inca traditie, negen inwijdingsrites, of Munay-Ki.
Deze rites zijn eind vorige eeuw vrij gegeven. Het gaat om de rite van de healer, de rite van de banden van kracht en bescherming, de rite van harmonie, de rite van de ziener, de rite van de hoeders van de dag, de rite van de hoeders van de wijsheid, de rite van de hoeders van de aarde, de rite van de hoeders van de sterren, en de rite van de schepper.
In het eerste deel geven wij de eerste vier rites, en in het tweede deel de vijfde t/m negende rite.
(Deze rites waren eerst onderdeel van onze workshop transformatie en overgangsrites)

De workshop is opgebouwd uit twee delen, elk deel duurt twee dagen.

Datum 2019

Deel 1: 31 mei, 1 juni
Deel 2: 23 en 24 augustus (graag opgeven voor 11 april)Kosten: € 150,- per deel (incl. koffie/thee/lunch)

 

Werken met opstellingen

TRANSGENERATIONEEL WERKEN: LEREN WERKEN MET
DE INVLOED VAN VORIGE GENERATIES M.B.V. OPSTELLINGEN

Het leren van de methodiek van opstellingen. (o.a.: interview, attitude, verbale en non-verbale interventies, structuuropstellingen, het afronden van een opstelling, valkuilen).

Kennis verkrijgen van de invloed van vorige generaties op het ontstaan van de symptomen en het ziektebeeld van een patiënt, van de diverse dynamieken en van de invloed van het verleden op de symptomen van een patiënt.

Indicatiestelling voor deze werkwijze.

Evenwicht tussen geven en nemen is essentieel voor ons welbevinden. Indien dit evenwicht is verstoord kunnen wij een diepe onrechtvaardigheid ervaren, in ons eigen leven,
en vanuit onze betrokkenheid in het leven van dierbaren. Ook door de generaties heen kunnen onzichtbare loyaliteiten een grote rol spelen op een onbewuste manier, in ons

voelen, denken en zelfs handelen.
Data 2019-2020 (altijd zaterdag t/m zondag):

Deze cursus is inmiddels van start gegaan

http://www.theschoolofnewdirections.nl/node/12